Opleiding

Mijn academische basis ligt in de Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen. Een prachtige studie waarin mensen, communicatie en cultuur bij elkaar komen. Deze studie volgde ik van 1990 tot 1996.

Gedurende mijn werkende leven heb ik me verder gespecialiseerd in communicatie. Door officiële opleidingen, zoals NIMA PR A en NIMA interne-  en concerncommunicatie B,  maar ook heel veel (vaardigheids)trainingen. En natuurlijk heeft de leerschool van de ervaring me het meeste opgeleverd!

In 2009 heb ik opleiding tot NLP-practitioner (neuro linguistisch programmeren) gevolgd bij New Life University. Deze opleiding in coaching en communicatie inspireerde mij tot het zetten van grote stappen in mijn leven, want ‘if you keep doing what you’ve always done, you keep getting what you always got’.

Het jaar 2010 bracht Patty Harpenau en haar Life Foundation in mijn leven. Een wervelende persoonlijkheid en een geduchte leraar. Waar anderen stoppen graaft zij door totdat je je diepste verlangen blootlegt en er voor kiest om iets te maken van de rest van je leven.

In 2011 verdiep ik me verder in het coachingsvak met de opleiding Coaching & Counselling aan de academie voor coaching en counselling. Deze opleiding gaat uit van de basisprincipes van humanistische psychologie. Uitgangspunt is  het goede in de mens en zijn mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen en te groeien in vrijheid.

Ook volg ik in 2011 een opleiding in de karakterologie bij Yvette Hooites-Meeursing. Een autoriteit op dit gebied. Wij hebben alle karakters in ons; met een specifiek voorkeurskarakter en twee flankerende karakters. Inzicht in je karakter kan helpen om inzicht in je overlevingsstrategie te krijgen en daar flexibeler mee om te gaan.

In 2011 en 2012 volgde ik de training Provocative Hypnosis bij Jörgen Rasmussen.