Culinaire inspiratie

Zolang ik me kan herinneren geniet ik van lekker eten. Mijn moeder heeft me de liefde voor eten, letterlijk, met de paplepel ingegoten. Als kind verbaasde ik me over de combinaties die zij in haar gerechten maakte. Ik kon me niet voorstellen dat het eetbaar, laat staan lekker zou worden. Maar iedere keer bleek weer dat haar spannende combinaties heerlijk uitpakten. Zo leerde ik experimenteren en creatief koken.

Ook leerde mijn moeder mij dat met liefde bereid eten beter smaakt. Als kind rolde ik dan met mijn ogen en zuchtte diep… Hoe kan je nu liefde in je gerechten stoppen? Inmiddels weet ik wel beter. Liefde is het basisingrediĆ«nt van een goede maaltijd! En die liefde stop je in je maaltijd door de aandacht die je aan je eten besteedt. Ook een eenvoudig hapje kan verrukkelijk smaken als het met aandacht bereid is.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan lekker kan koken en ik help je graag de drempel over en laat je ervaren hoeveel voldoening en smaak een zelfbereide maaltijd geeft. Als je eenvoudig begint wil je daarna misschien wel iets uitdagenders proberen. Ik inspireer je graag op verschillende culinaire niveaus.

Lekker Tafelen

Mijn passie voor eten en koken leidde ertoe dat steeds meer mensen gingen roepen: “daar moet je wat mee doen!”. En zo werd ik foodblogger bij LekkerTafelen.nl; een online platform van thuiskoks voor thuiskoks met ongeveer 300.000 unieke bezoekers per maand. Wij houden van eerlijk eten en koken met plezier en dat hopen we op onze lezers over te brengen. Bekijk vooral eens mijn blogs en laat je aansteken met het kookvirus.

Doe het lekker zelf!

Samen met Nelleke van der Burg maak ik Doe het lekker zelf!; het leukste kookprogramma voor iedereen die niet van koken houdt. In korte filmpjes maken we beiden een gerecht. Ik maak het helemaal zelf en vers en Nelleke gebruikt een pakje of zakje. Uiteindelijk is het oordeel aan het smaakpanel welke versie het beste smaakt.
Bekijk ons op Facebook of YouTube