Filosofie

Het leven is een grote leerschool. Alles wat er gebeurt kan je gebruiken om te groeien en je te ontwikkelen. Je omgeving is daarbij een spiegel van jezelf. Het is dus zaak om goed te letten op de mensen en dingen in je omgeving en je er met empathie en compassie in te verdiepen.

Als mens ben en kan je zoveel meer dan je bewust beseft. Het is een avontuur om steeds een stapje verder te gaan in de ontdekkingsreis die leven heet. Mijn aangeboren nieuwsgierigheid helpt me hierbij. Ik blijf vragen stellen en realiseer me hoe meer ik weet dat ik meeste nog niet weet. Met weten bedoel ik niet alleen cognitief begrijpen, maar ook voelen en ervaren.

Ik zoek in alles de balans tussen mannelijk en vrouwelijk, hard en zacht, meetbaar en voelbaar, licht en duister etc. Kortom; die plek waar ik pas in de dualiteit van het aardse bestaan. Want ik ben ervan overtuigd dat ons leven op deze aarde deel uitmaakt van een groter geheel en dat alles met elkaar verbonden is. Dit alles altijd met gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.